Interiérové trendy roku 2023

Máte záujem o najnovšie trendy a premeny v oblasti interiérového dizajnu? Aktuálne trendy pre tento rok zdôrazňujú individualitu, komfort a prírodu. Medzi najžhavejšie trendy patria prírodné materiály a udržateľnosť. 

To však zďaleka nie je všetko.

TVARY

V minulosti dominovali interiérom ostré hrany, avšak tento rok sa uprednostňuje nábytok so zaobleným dizajnom. Nielenže zlepšuje kvalitu obytného priestoru vďaka svojej jemnosti, ale taktiež uvoľňuje priestor okolo stien miestnosti. Celkovo tak izba pôsobí priestrannejšie. Pri plánovaní zaobleného dizajnu v kúpeľni sa zamerajte na harmóniu a plynulosť tvarov, ktoré spolu dobre ladia a vytvárajú upokojujúce prostredie.

MATERIÁLY

Prírodné materiály v interiéri prinášajú do priestoru teplý, upokojujúci a autentický pocit. Použitie prírodných materiálov sa stáva čoraz populárnejšie, pretože ľudia hľadajú spôsoby, ako sa spojiť s prírodou.

FARBY A VÝRAZNÉ MÚRY

Výrazné farby si získavajú pozornosť. Obľúbené budú najmä tmavšie odtiene ako námornícka modrá, smaragdová zelená či sýta viva magenta. Čo sa týka magentov, predstavte si malinovo červenú. Záleží už len na vás, či sa rozhodnete stenu vymaľovať výraznou farbou alebo napríklad do interiéru zaradíte doplnky v týchto farbách.

PRÍRODNÝ KAMEŇ

Mramor je bez debát jedným z najviac trendy materiálov súčasnosti. Je elegantný, nadčasový, a aj po rokoch si zachová svoju krásu. Pokiaľ máte možnosť, neváhajte využiť kúzlo mramoru pri zariaďovaní bytu alebo domu. Mramor sa nemusí obmedzovať iba na kúpeľňové dlaždice či obklady. Môžete zvoliť mramorové umývadlo, vaňu alebo mramorový dekor na kuchynskej pracovnej doske.

KVETY

Je dôležité nezabudnúť na izbové rastliny, ktoré už odpradávna obohacujú naše domovy a kancelárie. Aj v oblasti pestovania rastlín existujú určité trendy. V posledných rokoch sa napríklad medzi najpopulárnejšie izbové rastliny zaradila Monstera.